Met deze tips voor Microsoft Teams kun je beter thuiswerken tijdens de corona periode

Thuiswerken is inmiddels een bekend fenomeen geworden en ook nu hebben veel mensen nog steeds moeite met het thuiswerken. Er zijn genoeg manieren waarop de Teams-vergaderingen makkelijker en efficiënter gemaakt kunnen worden. In deze blog ga ik je vertellen over de tips voor Microsoft Teams om zo de vergadering op de meest efficiënte manier te laten verlopen. 

Het uitnodigen van mensen

Eén van de meest irritante dingen als het gaat om online vergaderen is het te laat komen van collega’s voor een vergadering. Je hebt tien mensen uitgenodigd voor de vergadering, maar er komen er één of twee te laat. Wellicht kan het komen doordat de persoon of personen in kwestie de uitnodiging niet konden accepteren of de link niet konden vinden, waardoor jij en je collega’s al kostbare tijd zijn verloren doordat er gewacht moest worden op de laatkomers. Tijdens een vergadering kun je nog mensen uitnodigen voor diezelfde vergadering, dat doe je op de volgende manier:

  1. Wanneer u beweegt met uw muis over het scherm komt de knoppenbalk onderaan de vergadering tevoorschijn.
  2. Het icoontje met de poppetjes is de optie voor het weergeven van de deelnemers. Er staat ook ‘Deelnemer weergeven’ bij. Klik hierop en rechts zal er een klein scherm verschijnen. 
  3. Onder ‘Personen’ kun je de naam of het telefoonnummer van de persoon invoeren om de persoon die afwezig is alsnog uit te kunnen nodigen. 

Veranderen van achtergrond

Niet iedereen die thuiswerkt kan genieten van de achtergrond van het kantoor of heeft een mooie achtergrond op de werkplek thuis. Als je je privéleven gescheiden wil houden van het werk, dan is het instellen van een achtergrond een goed idee. Door het volgen van de volgende stappen kun jij een nieuwe achtergrond instellen:

  1. Wanneer u beweegt met uw muis over het scherm komt de knoppenbalk onderaan de vergadering tevoorschijn.
  2. Er verschijnen dan 3 puntjes, klik op deze puntjes.
  3. Er verschijnt dan een klein menu, klik in dit menu op ‘Achtergrond effecten weergeven’.
  4. Kies een achtergrond naar keuze.
  5. Klik als laatste stap op ‘Toepassen’ om de achtergrond toe te passen.

Het dempen van de microfoon

Het fenomeen waar mensen zich het meest aan ergeren is het open laten staan van de microfoon, waardoor elk geluid in huis via de microfoon door wordt gespeeld naar de mensen in de vergadering. Druk dus altijd op microfoon dempen onderin het scherm. Mocht je weer moeten praten, dan kun je altijd het dempen opheffen. Daarna ben je weer duidelijk hoorbaar. Deze optie komt natuurlijk ook goed van pas als er kinderen thuis rondrennen.