Hoe kan ik privacyvriendelijk internetten?

Als je anoniem wilt internetten kost dat geld of ontdek je gaandeweg dat je helemaal niet anoniem bent. Je kan kiezen tussen een (betaalde) proxy of een VPN. Maar wat is het, hoe werkt het en wat zijn de verschillen? In deze blog lees je er meer over.

Wat is een proxy

Een proxy lijkt misschien een manier om anoniem het internet op te gaan, maar proxy’s werken amper of niet. Het nadeel van een proxy is dat de beheerder precies kan zien wat je aan het doen bent en weet wie je bent. Daarnaast zijn proxy’s vaak ontzettend langzaam omdat iedereen er gebruik van maakt. Zelfs als je een betaalde proxy gebruikt, kan je internetprovider nog zien wat je middels die proxy doet. Daarnaast zijn betaalde proxy’s ontzettend duur, je betaald namelijk per gebruikte GB.

Wat is een VPN

Het is ook mogelijk om een VPN te gebruiken. Een VPN heeft als voordeel dat je echt anoniem kan internetten. Helaas kost een VPN maandelijks een kleine 7 euro, je kan dan wel onbeperkt anoniem internetten. Het is dus kiezen, of half anoniem internet met een proxy, of betalen voor een VPN.

Als je echt anoniem internet wilt, is een VPN de enige keuze. Voor meer informatie zie ook: Wat is beter een VPN of een Proxy?

Echt Gratis Anoniem internet?

Als je kiest voor een VPN moet je maandelijks een klein bedrag betalen aan het bedrijf dat de VPN onderhoudt. Het bedrijf dat de dienst aanbiedt heeft veel kosten, ze moeten de VPN servers beveiligen en online houden. Daarnaast hebben moeten ze contact onderhouden met klanten en nieuwe klanten proberen te werven. Dat kost allemaal wat en daarom is het helaas noodzakelijk om maandelijks een kleine bedrag bij te dragen om een VPN te mogen benutten. Bekijk hier ook de beste VPN-diensten (bron: techradar)

Gratis VPN

Het kan echter ook gratis. Je kan middels een VPN dus gratis anoniem internetten. Bedrijven die een VPN dienst aanbieden, zijn altijd opzoek naar nieuwe klanten. De beste manier om een klant te winnen is door mogelijke klanten eerst gratis de VPN te laten testen. Je kan een VPN bij de meeste aanbieders dus gratis en vrijblijvend testen, in de meeste gevallen zelfs een hele maand.

Gedurende die maand kan je goed kijken of de VPN bevalt en of je echt anoniem internet hebt zoals je zou willen. Als de gratis VPN toch tegenvalt kan je altijd verder kijken. Er zijn immers genoeg bedrijven die een gratis VPN aanbieden, zoek gewoon naar een aanbieder tot je diegene hebt gevonden die echt bevalt. Soms bieden internet providers ook een VPN in het pakket. Zoek bijvoorbeeld naar Providers voor internet in Rotterdam en zoek direct de veiligste aanbieder met privacy mogelijkheden.

Anoniem op internet met een ander IP-adres

Het bedrijf dat de VPN aanbiedt levert vaak ook een praktisch programma waarmee je zelf kan kiezen uit een enorme lijst met IP adressen. Je kan meestal kiezen uit honderden IP adressen, van over de hele wereld. Het is doodsimpel om een VPN te gebruiken en middels de programma’s die worden aangeboden kan je binnen enkele seconden alles uit een VPN halen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een Amerikaans IP adres aan te nemen en TV series te bekijken op Amerikaanse websites, die eigenlijk alleen voor bewoners van de VS zijn bedoelt. Een VPN heeft enorm veel voordelen en maakt anoniem internet echt mogelijk.