Dit zijn de nieuwe Apple gadgets

Apple heeft tijdens het Apple Spring Loaded Event in 2021 van alles aangekondigd. Daarbij zaten niet alleen de aankondigingen voor de iPad Pro, de iMac en de nieuwe kleur van de iPhone 12, maar ook verschillende gadgets zijn hier aangekondigd. In dit artikel sleep ik je mee door de nieuwe gadgets die aangekondigd zijn door Apple tijdens het event. 

AirTag

Tijdens het Apple Spring Loaded Event is de AirTag aangekondigd waar Apple enige tijd geleden ook al mee in het nieuws was. De AirTag kan gekoppeld worden met de Find My app om je spullen makkelijk terug te vinden. Deze AirTag kan vast worden gemaakt aan verschillende producten, zoals bijvoorbeeld je sleutelbos, maar ook is er in samenwerking met Hermes een speciale lijn gemaakt voor goederen zoals een koffer voor als je op reis gaat. 

Apple Pencil 3 en Keyboard

Tijdens het event heeft Apple ook de nieuwe Apple Pencil 3 aangekondigd. De Apple Pencil 3 komt met meer taalopties dan de voorganger van deze pen. Ook kun je nu in meer gebieden schrijven dan bij de voorganger, waardoor je ook ‘buiten de lijntjes’ kan schrijven. Zo heb je meer ruimte om al je notities en tekst op te schrijven. De nieuwe Apple Keyboard heeft een extra functie toegevoegd om de veiligheid en privacy te bevorderen. Via persoonlijke authenticatie door middel van vingerafdruk kan alleen jij nog gebruik maken van deze keyboard. 

Siri Remote

Wat ook is aangekondigd tijdens het event is de nieuwe Siri Remote. Het touchpad van de Siri Remote is geüpgrade en het heeft een universeel design gekregen, waarbij de instellingen van je TV, zoals bijvoorbeeld geluid, via één en dezelfde afstandsbediening geregeld kan worden. Deze afstandsbediening is niet alleen gemakkelijk in gebruik door het universele design, maar het is ook nog eens gemaakt van aluminium. Aluminium is een metaal wat 100% recyclebaar is, dus het is ook nog eens heel vriendelijk voor het milieu. De Siri Remote wordt verkocht voor een prijs van $59 en in Nederland ligt de prijs tussen de €57,50 en €65,00. 

Nieuwe kleur iPhone 12

Even iets anders dan de nieuwe gadgets van Apple: Apple heeft een nieuwe kleur aangekondigd voor de iPhone 12. Er waren al vijf kleuren voor de iPhone 12, namelijk: blauw, groen, zwart, wit en rood. Nu komt daar ook nog paars bij. Vanaf 23 april is de iPhone 12 in deze kleur verkrijgbaar. Qua prijs verandert er niets voor de iPhone 12: de prijs blijft hetzelfde voor de paarse iPhone als voor de andere vijf kleuren.