De verschillende soorten programmeertalen

Er zijn veel verschillende soorten programmeertalen, waardoor het soms lastig is om te beslissen welke je nou moet/kan gebruiken voor de bouw van je website. In deze blog vertel ik je over de verschillende soorten programmeertalen en de voordelen van deze programmeertalen.

Python

De meest gebruikte programmeertaal ter wereld en ook de snelst groeiende programmeertaal is Python. Python is een open source programmeertaal, wat inhoudt dat het gratis te gebruiken is voor iedereen. Een script in Python is drie keer zo compact als een script van bijvoorbeeld Java, waardoor een applicatie in kortere tijd geschreven kan worden. Python heeft vier essentiële voordelen: high-level, geïnterpreteerd, object-georiënteerd en interactief. Dit betekent dat Python, makkelijk, snel en op elk besturingssysteem te gebruiken is. Ook betekent dit dat een Python script direct geïmplementeerd kan worden zonder omgezet te hoeven worden in een andere taal. Ook kunnen objecten aangemaakt worden zonder dat je zelf een specifieke code hoeft te schrijven. Als laatste kun je via de command prompt kun je direct communiceren zonder een script te schrijven. Kortom is het dus een heel gebruiksvriendelijke programmeertaal. 

Java

Java is een programmeertaal wat voor meerdere besturingssystemen gebruikt kan worden, zoals bijvoorbeeld Windows. Java maakt gebruik van het Write Once, Run Anywhere principe, waarbij een script maar één keer geschreven hoeft te worden. Java zorgt er namelijk zelf voor dat de code juist vertaald wordt naar het besturingssysteem waar jouw computer op draait. Java maakt gebruik van een structuur die gebaseerd is op classes, objecten en methods. De classes zijn onderverdeeld in public en private classes. De java methods bevatten instructies en zitten in een class. Een object is weer een soort blauwdruk van een object.

C#

C# is een programmeertaal in het .NET netwerk. Sterker nog, het is zelfs één van de krachtigste programmeertalen in dit netwerk. Het is een redelijk makkelijke programmeertaal en lijkt veel op Java, C en C++. Deze programmeertaal is ontworpen door Microsoft. Het is een zeer veilige en efficiënte code en de ontwikkeling ervan staat ook zeker niet stil. De vooruitgang van de code gaat veel harder dan bij de andere programmeertalen. Met C# kun je veel verschillende dingen ontwikkelen, waaronder games. Het is op verschillende systemen te gebruiken, waaronder Windows, Mac en Linux. Ook is er een tekort aan C# ontwikkelaars, waardoor er veel geld mee verdiend kan worden als je de programmeertaal beheerst, dus redenen genoeg om je toch eens te verdiepen in deze programmeertaal.