24/7 op de hoogte met de netwerk monitoring van Pim+

Werkt u in een bedrijf met digitale softwaresystemen en computertechnologie die 24 uur per dag actief zijn? Een uitval of storing kunt u zich niet veroorloven vanwege de grote gevolgen voor de beveiliging of werkzaamheden. Daarom begint u iedere ochtend met een routinecheck van de digitale systemen om te controleren of er geen sprake is van dreigende errors. Wilt u deze routinecheck overlaten aan een automatisch systeem, zodat u meer tijd over heeft voor operationele taken? Maak het uzelf dan gemakkelijker met de netwerk monitoring van Pim+.

Wilt u weten wat deze netwerk monitoring inhoudt en waar de tool uit bestaat? In deze blog leest u hoe u voordeel haalt uit het gebruik van de netwerk monitoring. Zo kunt u bepalen hoe snel u deze tool van Pim+ in huis wilt halen. De netwerk monitoring is een van de softwaresystemen in de IT-monitoring van Pim+. Bent u benieuwd naar deze en andere handige tools voor uw monitoringsoplossingen? Op de site vindt u alle tools die Pim+ u aanbiedt.

De netwerk monitoring als plaatsvervanger

Waar u voorheen de ochtend begon met een handmatige controleronde van het digitale netwerk binnen het bedrijf, kunt u nu de netwerk monitoring van Pim+ inzetten als uitstekende plaatsvervanger. De gebruiksvriendelijke tool installeert u in uw systeem en laat u 24/7 actief doorlopen. Met de tool bent u altijd op de hoogte van de events in de softwaresystemen. In één overzicht ziet u de actuele ontwikkelingen en ontstaat er een acute error, dan wordt die meteen in de netwerk monitoring gesignaleerd. Een alert waarschuwt u, zodat u snel kunt schakelen en de error tijdig weet te verhelpen.

De netwerk monitoring van Pim+ is dus niet alleen voordelig, omdat het u werk uit handen neemt. Door de continue werking van de tool kunt u snel reageren op onverhoopte issues. Zou u zelf de controle blijven doen, dan ziet u mogelijk issues over het hoofd of reageert u te laat. Met deze tool bent u er altijd op tijd bij en zijn de gevolgen op de werkzaamheden minimaal.

Uw digitale netwerk in één overzicht

Om u op weg te helpen met de introductie van de netwerk monitoring, kunt u op de website een demo bekijken. Deze geeft u een helder overzicht plus informatie over de dashboard opties in de eenvoudige tool. Een aantal van die opties vindt u hieronder.

  • Dashboarding – u kunt zelf bepalen op welke manier u uw digitale netwerk wilt weergeven, zodat u een helder overzicht heeft waar u de nodige informatie uit kunt halen.
  • Graphs – wilt u het verloop over de dag of over de week in één overzicht, dan kunt u de datagegevens monitoren in één of meer graphs. Met heldere kleuren en duidelijke omschrijvingen ziet u per software-onderdeel of er sprake is van een stabiele voortgang.
  • Maps – is uw bedrijf gevestigd op meerdere locaties in Nederland, dan kunt u de netwerk monitoring gemakkelijk in kaart brengen met de maps. Deze geeft u een overzicht van de datagegevens per vestiging.
  • Networking – voor een specifieke IT-afdeling kunt u met networking de datagegevens in een overzichtelijk geheel onderbrengen. Met alle gegevens per week, per dag en per uur kunt u precies zien hoe de netwerk monitoring op de afdeling verloopt.
  • Overview – de overview in de netwerk monitoring geeft veel informatie over de diverse systemen in uw digitale netwerk. Met duidelijk onderscheidende kleuren is direct te zien of alle onderdelen in orde zijn of dat er sprake is van een issue. De overview is altijd up to date, dus u hoeft nooit handmatig te verversen.

De netwerk monitoring van Pim+ installeren?

Gaat u voortaan uw werkdag op een andere manier beginnen, zonder handmatige controle van de software systemen? Met de netwerk monitoring van Pim+ hoeft u niet meer bang te zijn voor issues die grote gevolgen met zich meebrengen. Nee, u bent 24/7 op de hoogte van de updates en ontwikkelingen en u kunt adequaat reageren op een eventuele storing. Wilt u meer weten over de netwerk monitoring, bekijk dan de online demo en neem vrijblijvend contact op met de experts van Pim+. Zij kunnen u alles vertellen over deze handige tool en hoe u die kunt implementeren in uw bedrijfssoftware.